Nelpon kita +86-19858305627

Tes sifat mekanik.

2022-03-11

Kanggo nyukupi syarat aplikasi, casting lan tempa baja biasane duwe syarat sing ketat babagan sifat mekanik bagean kasebut. Saliyane komposisi kimia bisa nemtokake sifat mekanik, perawatan panas uga minangka langkah kunci kanggo nambah sifat mekanik.

Kita bakal nyedhiyakake properti mekanik, tes kekerasan lan laporan analisis metalografi kanggo saben batch casting, lan tes liyane bisa diwenehake miturut syarat pelanggan.

 

Tes sifat mekanik

Sifat mekanik biasane diuji dening peralatan uji profesional, kayata mesin uji tensile, mesin uji dampak lan liya-liyane. Sajrone casting, saben pawon bakal pour bar test lan mriksa sifat mechanical sawijining. Mulane, ing laporan mekanik Maple, sifat mekanik produk bisa ditelusuri maneh menyang nomer panas spesifik.


Referensi sifat mekanik kaya ing ngisor iki:

Kekuatan tarik:Tegangan saka bahan logam ing fraktur tarik, unit: MPa (n / mm 2). Bisa diterangake minangka pasukan ngrusak maksimum.


kekuatan ngasilake:Nalika logam ana ing tension, pasukan njaba ora mundhak maneh, nanging deformasi plastik saka materi dhewe terus kanggo nambah, kaku ing wektu iki disebut kekuatan ngasilaken. Bisa diterangake minangka stres sadurunge logam bakal rusak.


Elongation:Persentase saka total elongation kanggo dawa gauge asli sawise fraktur tensile.


Penyusutan bagean:Persentase area bagean maksimum lan area bagean asli saka materi sawise fraktur tarik.


Nilai impact:Kemampuan logam kanggo nolak beban impact, sing biasane diukur kanthi cara tes impact lentur pendulum siji-wektu.


Tes kekerasan

Tes kekerasan minangka salah sawijining indeks penting kanggo verifikasi sifat bahan. Bisa nggambarake bedane komposisi kimia, struktur mikro lan teknologi perawatan bahan. Maple nggunakake mesin otomatis modern kanggo nguji kekerasan produk.


Kekerasan Brinell:A jumlah tartamtu saka mbukak P digunakake kanggo mencet werni baja quenched karo diameteripun D menyang lumahing logam kanggo diukur, lan mbukak dibusak sawise nyekeli kanggo sawetara wektu. Rasio beban P kanggo area permukaan indentasi F yaiku nilai kekerasan Brinell, sing dicathet minangka HB.

Kekerasan Rockwell:Cone berlian kanthi sudut vertex 120 derajat dipencet menyang permukaan materi sing diuji ing beban tartamtu. Kekerasan materi diwilang saka ambane indentasi. Yen sampel sing bakal dites cilik banget utawa kekerasan Brinell (HB) luwih dhuwur tinimbang 450, pangukuran kekerasan Rockwell luwih apik.


Kekerasan Vickers:Indentor piramida berlian kanthi sudut 136 derajat ing antarane bidang ngelawan digunakake kanggo mencet menyang permukaan sampel sing dites miturut tumindak beban F. sawise ditahan sawetara wektu, copot beban kasebut, lan ngukur dawane. saka diagonal indentasi, lan banjur ngitung area permukaan indentasi. Akhire, kita bisa njaluk meksa rata-rata ing area lumahing indentation, kang Nilai atose Vickers saka logam, lan dituduhake dening HV simbol.


Analisis metalografi

wesi cast ulet punika grafit spheroidal dijupuk dening spheroidizing lan inoculation, kang èfèktif mbenakake mechanical saka wesi matak, utamané plasticity lan ductility, supaya minangka kanggo njaluk kekuatan luwih saka baja karbon. Grafit saka wesi cor ductile iku bunder utawa meh bundher, supaya konsentrasi stress disebabake grafit luwih cilik saka wesi cast abu-abu karo grafit flake. Kajaba iku, grafit spheroidal ora duwe efek pamisah serius ing logam kaya grafit serpihan, sing tegese struktur matriks lan sifat wesi ulet bisa ditingkatake kanthi perawatan panas. Mulane, pemeriksaan grafit lan struktur matriks wesi ulet minangka langkah penting ing produksi casting wesi ductile.


Maple biasane nglakokake analisis metalografi babagan struktur wesi cor ductile, lan ngontrol tingkat spheroidizing saka wesi cor ductile. Materi kanthi tingkat spheroidizing ≥ 90% mumpuni.